Atenció Farmacèutics!!!
Avui parlaré una mica sobre el SIGRE, com ja sabeu, és una entitat sense ànim de lucre, creada per garantir la correcta gestió mediambiental dels envasos i restes de medicaments d’origen domèstic.
Es va posar en marxar el 2001 per els laboratoris farmacèutics i compte amb la participació activa de les oficines i magatzems de distribució.
És un sistema de recollida selectiva, on els ciutadans poden desfer-se més fàcilment dels seus envasos i restes de medicaments que tenen a casa seva.
L’objectiu del SIGRE és protegir el medi ambient de la resta de medicaments i promoure un ús més responsable del medicament, per tal evitar possibles accidents derivats d’una automedicació inadequada.
Aquest servei, és un dels molts serveis d’atenció que poden oferir els farmacèutic als ciutadans. Gràcies a la proximitat de la farmàcia al domicili del ciutadà i la confiança que es diposita al farmacèutic, es converteix en la figura imprescindible per assessorar sobre el punt del SIGRE.
El farmacèutic ha d’informar el ciutadà el que pot dipositar en el punt SIGRE i el que no, per ajudar a una millor recollida dels medicaments. A la vegada, el farmacèutic també pot donar consells pràctics sobre la farmaciola: composició, ubicació i altres aspectes a tenir en compte com la revisió periòdica o condicions de conservació.
Una vegada dipositats els envasos i restes de medicaments en el punt SIGRE, els magatzems de distribució farmacèutica són els encarregats de recollir-los i dipositats en contenidors. Aquests contenidors, són recollits per gestors autoritzats de residus, i traslladats a la planta de classificació de residus de medicaments ubicada en Cerceda (Coruña).
Desprès del procés e classificació, s’obtenen tres grans grups de fraccions:
- Medicaments perillosos: requereixen d’un tractament medi ambiental específic, on s’integra a gestors especialitzats.
- Material dels envasos: classifiquen segons la tipologia (paper, plàstic, vidre)
- Medicaments no perillosos: entrega a un gestor de residís per la seva valoració, mitjançant un adequat tractament mediambiental.
D’aquesta forma, amb el reciclat dels materials d’envasos es contribueix al estalvi de matèries primes, cada vegada més costosa o escassa de produir, i amb una correcta eliminació dels medicaments es protegeix el medi ambient.
Fins Aviat! ;)
MaRiNa
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada